Postabontás

2021.07.03. 09:32

Miért csak az autósokat ellenőrzik? – kérdi olvasónk

A Lánc utcai és a kertvárosi parkolási nehézségekről szóló olvasói észrevételekkel maximálisan egyetértek, és szeretném azokat kiegészíteni néhány gondolattal – olvasható a levélben.

Dunántúli Napló

Mert az gond valóban, hogy egy rendelőintézet nem rendelkezik megfelelő számú parkolóhellyel, de szerintem az is eléggé kellemetlen, hogy közhivatalok környékén lehetetlen parkolni. Gondolok itt például a belváros kellős közepén található adóhivatalra, vagy akár említhetjük a munkaügyi központot is. Aki autóval érkezik, örül, ha helyet talál valahol a közelben, és persze a parkolásért borsos árat kell fizetnie, holott csak az ügyeit intézné. Lehet erre azt mondani, hogy ezért találták ki a tömegközlekedést, és a buszmegálló például közvetlenül ott található az adóhivatal bejáratánál, ennek ellenére szerintem joggal elvárható az is, hogy ezek az intézmények autóval is könnyedén elérhetőek, megközelíthetőek legyenek.

A másik gondolatom a témával kapcsolatban az, hogy a Dunántúli Naplóban megjelent cikk és sokak személyes tapasztalatai szerint is Kertvárosban a közterület-felügyelők megbüntetik azt, aki a zöldterületre parkol, vagy akár csak az autója két kereke érinti a füves területet.

A szabálytalankodó kutyásokkal ugyanakkor már kevésbé foglalkoznak. A közelben, a Boros István utca előtt található egy kutyafuttató – rendszeresen viszik oda kedvenceiket a gazdák. Nagyon sokszor látom, hogy póráz nélkül szaladgálnak az ebek az oda vezető úton, és vannak köztük olyan fajták is, amelyekre a szájkosár se lenne hiábavaló. Ezeket a hatóság miért nem veszi észre? Vagy említhetnénk a csikkekkel teli buszmegállókat is. Azoknak, akik a tiltás ellenére ott cigarettáznak, miért nem büntetik? Miért csak az autósok vannak a célkeresztben?

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!