Postabontás

2022.04.05. 19:26

Csipesz kell a kakaós csigához - hangsúlyozza olvasónk

Csigabiga, gyere ki!

Dunántúli Napló

Ezt a gyereknótát énekelgette egyik nap egy vidám, erőteljes, magas, ápolatlan férfi az egyik élelmiszerüzletben. Felcsillant szemekkel vette ugyanis észre, hogy végre van egy 100 forintnál olcsóbb sütemény is a pultban, mégpedig a kakaós csiga. Öröm volt látni a boldogságtól dalra fakadó énekest. De elment a kedvem, amikor azt láttam, hogy a nagy, koszos kezével benyúl a vitrinbe, és 6-7 darab kakaós csigát összetapogat. Ilyenkor azt sem tudja az ember, hogy mit tehet. Ha szólok, azt a kis örömet is elveszem az illetőtől. Vagy, ami manapság szokás, félő, hogy elkezd velem vitázni. Vagy elmond mindennek, amit szintén nem szeretnék. 

 

Én azt a megoldást választottam, hogy mérgesen a fogócsipeszre mutattam, mire a férfi lelombozódott, és láttam rajta, hogy legszívesebben visszadobta volna a kakaós csigát. Láttam, hogy nagyon elszégyellte magát, meg is sajnáltam. Talán annyi eredménye volt a reakciómnak, hogy legközelebb fogóval szedi ki a pékárut. Mindenesetre, én inkább fahéjas csigát vásároltam, és nem azért, mert az drágább volt... 

 

Forrai István 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!