Postabontás

2022.07.18. 19:28

A vétlen lakó fizessen?! - mérgelődik olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

Teljesen egyetértek olvasótársammal, aki a DN Postabontás rovatában a Biokom illegálisan lerakott szeméttel kapcsolatos hozzáállását kifogásolta,a minap megjelent írásában.

A mi társasházunknál is előfordul, hogy idegenek a kuka mellé pakolják a lomjukat. Erről aztán a Biokom felszólítást küld a társasházkezelőnknek, hogy szállíttassuk el, vagy ők teszik meg ezt, aminek a díját persze a házra terhelik. Mondván: nekünk kell bizonyítani, hogy nem mi helyeztük oda a hulladékot.

Nonszensz, hogy mi őrködjünk több tízemeletes kukájánál, hogy 0–24-ben mikor jár arra valami idegen az autójával és pakolja ki a lomot! Véleményem szerint a cégnek kellene bizonyítania, hogy mi helyeztük ki illegálisan a hulladékot, ahogy ez például egy bűncselekmény elkövetésekor is történik.

Nem nekem kell bizonyítanom, hogy nem én követtem el, hanem a hatóságnak, hogy én voltam. Egyébként pedig, ha már itt tartunk: ha a céget valóban ennyire érdekli a köztisztaság, akkor jó lenne, ha utasítaná a munkavállalóit, hogy amikor a kukákat kiürítik és kiborul belőle nem kevés szemét a tárolók környékére, akkor ők is szedjék azt össze. Ha már mellészórják...

Ja, és mindezek mellett arra is megkérhetnék a dolgozóikat, hogy bánjanak finomabban a kukákkal. Mert nagyon gyakran megsérülnek az ürítések során, a durva bánásmód következtében. Utána persze természetesen az edényzetek javíttatását is az adott társasháznak kell kifizetnie. 

Egy díjat fizető lakos 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!