Postabontás

2022.10.30. 15:26

Parkolás: egyre nehezebb már a nem fizetős övezetekben is – vélekedik olvasónk

Van, ahol már keresik a megoldást, másutt viszont még csak a probléma van, de valódi előrelépés nincs – ez szűrhető le pécsi olvasóink tapasztalataiból.

B. M.

Régi Kertvárosban is tele vannak az utcák parkoló autókkal – vélekedik a Dunántúli Napló pécsi olvasója. – Hiába vannak a házakhoz garázsok, a legtöbben kényelmesebbnek tartják a kerítésen kívül tartani a járművet. Vagy persze van, hogy bent csak két autónak van helye, a harmadik családi autó kiszorul. Pedig kapun belül biztonságosabb lenne, és nem nézne ki úgy az utca, mintha parkoló lenne.

Mindez arra reagálva írta, hogy megírtuk, a Mázsaház és Búzakalász utcában már régóta fennálló közlekedési helyzet megoldása érdekében november 3-án 15 órakor helyszíni bejárást tart Berényi Zoltán önkormányzati képviselő és a Biokom. Erre az alkalomra várják a lakosokat is a Mázsaház utca elején lévő Koronita előtti parkolóba.

Kertváros panelházas részén viszont a legnagyobb problémát az okozza, hogy már szinte nem lehet megállni sem a parkolókban, hiszen az elmúlt évtizedben nagyon megemelkedett a gépkocsik száma Pécsen és Baranyában is.  Hasonló okokból változtatták meg a Tettye utcán is a forgalmi rendet, mert a parkolóautók miatt a kétirányú forgalom nehézkessé vált, de hasonló gondokról számoltak be olvasóink a Jakabhegyi úton is, amely viszont az új korlátozott várakozási övezet miatt vált zsúfolttá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!