Megoldást sürgetnek

2022.10.27. 10:27

Sok gondot okoznak az út szélén parkoló autók a pécsi Mázsaház és Búzakalász utcában

A pécsi Mázsaház és Búzakalász utcában már régóta fennálló közlekedési helyzet megoldása érdekében november 3-án 15 órakor helyszíni bejárást tart Berényi Zoltán önkormányzati képviselő és a Biokom. Erre az alkalomra várják a lakosokat is a Mázsaház utca elején lévő Koronita előtti parkolóba.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Löffler Péter

Régóta fennálló közlekedési problémát szeretnének megoldani a pécs-somogyi lakók. A Mázsaház és Búzakalász utcában mindkét oldalon, az út szélén parkolnak a személyautóikkal az ingatlantulajdonosok, ez azonban egyre inkább zavarja a két utcában a közlekedést. Berényi Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője hónapok óta egyeztet a közlekedési szakemberekkel és a Biokommal, hiszen fogadóórákon és külön lakossági megkeresésekben is állandó téma a kialakult, egyre kezelhetetlenebb helyzet.

A helyszíni bejárásra jövő héten csütörtökön 15 órakor kerül sor, a képviselő kéri, valamennyi „utcabeli” érintett lakos vegyen részt ezen, hogy a helyszínen tudják megfogalmazni az illetékesek felé véleményüket, javaslataikat.

– Azok a lakók, akik megkerestek ezzel, mind azt nehezményezik, hogy be tudna állni több lakos is az autójával a saját udvarára, de sokan inkább az út szélén hagyják a kocsijukat. Hozzá kell tenni, hogy itt is, mint máshol, egy házhoz már nem egy, hanem kettő, vagy akár három autó is tartozik – mondta a képviselő. Mindkét utca nagy forgalmú, így folyamatosan gondot okoznak az úttesten parkoló autók, amelyek között egyébként a buszok is nehezen szlalomoznak. 

Az úttest is rossz állapotban van

Az érintett utcákban az úttest állapota is nagyon rossz, ezeket az önkormányzati képviselő jelzi a Biokomnak, a cég ahogy tudja, javítja a hibákat. A városrészben több rossz állapotú járdaszakasz is van, amely a gyalogosokat az úttestre kényszeríti. Berényi Zoltán elmondta, az önkormányzat 2019-ben elvonta azt a hatmillió forintos, korábban erre a területre adott keretet is, így minimális gazdálkodásra sincs lehetőségük. 
– Azt tapasztaljuk, hogy ha van saját forrás, ahhoz könnyebben tudunk hozzágyűjteni helyi vállalkozóktól és egyéb adományozóktól, de ha úgy kilincselünk, hogy semmi nincs, akkor nehéz, nagyon beszűkülnek a lehetőségek – mondta a képviselő. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!