Lehet helyettesíteni a díszkivilágítást

2022.12.15. 20:48

Nem kellene az ünnepi hangulatról lemondani olvasóink szerint

Az ünnepi díszkivilágítás sokaknak hiányzik, olvasóinknak azonban vannak ötletei az ünnepi hangulat megteremtésére.

W. K.

Fotó: Patrick Daxenbichler

– Uránvárosból valóban hiányzik a korábbi években megszokott ünnepi díszkivilágítás, de azért ne felejtsük el, hogy ott a csodálatosan kidíszített karácsonyfa, a Mecsek Áruházzal szemben, a téren 

– írta egyikük. – A város iskoláit, óvodáit meg kellett volna kérni arra, hogy tervezzék meg a környezetükben a közterületek feldíszítését, és készítsék is el a díszeket. A pécsi gyerekekre lehetett volna bízni az ünnepi hangulatot – osztotta meg javaslatát olvasónk.  

Az ötletet mások is jónak látják: 

– Egyetértek a véleménnyel, miszerint a karácsonyi díszkivilágítást lehet helyettesíteni, akár otthon, akár a közterületeken 

– erősítette meg a korábbi felvetést egy előfizetőnk. – Érthető, hogy ilyen energiaárak mellett spórolni kell, és karácsonyi díszkivilágítás nélkül azért lehet élni. Viszont ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a tereink városszerte ünnepi köntösbe bújjanak – hangsúlyozta. – Nem kellenek ehhez világító díszek. Az iskolások, óvodások – ahogy ezt az sms rovatban már valaki javasolta – alkotásaival lehetne karácsonyi hangulatot adni a közterületeknek. Azt mindenki egy kicsit a sajátjának is érezné – zárta sorait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában