Postabontás

2023.01.13. 08:06

Tiszta, de kényelmetlen az új csarnok - panaszolja olvasónk

Gyigyi

Illusztráció

Fotó: Löffler Péter

Pár évvel ezelőtt elleneztem az új vásárcsarnok megépítését a Postabontás rovatban – úgy gondoltam, hogy a régit csak felújítani kellene, főleg annak a tisztaságával voltak gondjaim. Amióta megnyílt az új, teszteltem minden héten, bíztam benne, hogy tévedtem, és megváltoztatom a véleményemet. Nem tudom sajnos. Előnye egyelőre a tisztaság és az új parkoló, jó, hogy messziről látni a táblát, hogy van-e szabad hely. Reggel nincs, de 10 után már jó eséllyel lehet helyet találni. Ez a kiírás jó ötlet volt, gratulálok a kitalálónak. Reggel is lenne hely sokszor a mozgáskorlátozott-parkolóban, de oda bejutni a sorban állás miatt nem tudok idős édesanyámmal, a nyitott tér előtti kijelölt hely pedig esélytelen, mert szinte mindig ugyanaz a két autó áll ott egész nap. Elég sokáig tarthat nekik a bevásárlás... 

Régebben szerettem kint vásárolni, ha siettem, mert esőtől, széltől és a tűző naptól védve tudtam ezt megtenni, most a kinti vásárlás számomra megszűnt, mert vagy esik, vagy fúj a szél, vagy tűz a nap, vagy egy árus sincs ott. Az ajtókon való bejutás sem egyszerű, mert iszonyú nagy erő szükséges hozzá, a gyengébbeknek meg kell várni, hogy valaki segítsen. 

Akármelyik ajtón is lépünk be, nem látjuk át a teret, mint a régiben, hanem hosszasan kell gyalogolni az egyik feléből a másikba, utána a „zsákutcákba”, ahol külön van a büférész és külön a többi. Nem körbejárhatók. Pad sehol sincs, megpihenni nem lehet, ha át akarom csoportosítani a megvásárolt dolgokat, vagy a kuka tetején tudom megtenni, vagy a padlón. Régebben, ha a buszpályaudvar felől jöttem, mindig a csarnokon keresztül mentem ki a városi buszhoz, és legtöbbször vettem is valamit, gyönyörködtem a szép virágokban. Messziről rá lehetett látni az elárusítóhelyekre. Már nem megyek keresztül az új csarnokon, mert csak kerülgetve a sorban állókat, elnézést kérve tudok átjutni. A pultok közepén is kellett volna járatot hagyni, sokkal megközelíthetőbbek lettek volna, így túl hosszúak. Kedvelt árusítóim közül többen nem mentek át az új helyre, most a kedvenc almaárusom is bezárt, így már nincs dolgom itt. 

Gyigyi 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!