„Ne járjon együtt a szemeteléssel!”

2023.02.25. 20:56

A medvehagyma gyűjtés során is fontos a természet védelme – hívják fel a figyelmet olvasóink

W. K.

20200402 Táplánszentkereszt A település neve több mint egy évtizede összeforrt a Medvehagyma-virágzás ünnepével. A koronavírus-járvány miatt az idén nem tudják a hagyományos módon megrendezni a programot, de a szervezők gondoskodtak róla, hogy a virágzás idejére legalább gondolatban teljen meg emberekkel a művelődési ház előtti park. Képen: Halvax Ágnes könyvtáros zárt csoportot hozott létre a Facebookon Táplánszentkereszti Digitális Medvehagyma-virágzás ünnepe 2020 néven Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

– Hamarosan tele lesz a Mecsek medvehagymával, az erdőt gyűjtők tömegei lepik majd el. Az, hogy ki ellenőrzi, hogy fejenként két kilónál több ne kerüljön a csomagtartóba, nagy kérdés számomra. Remélhetőleg lesz ellenőrzés. Ahogy az is fontos lenne, hogy a termőterületeket ne tapossák le az emberek, mer félő, hogy itt nem terem meg majd újra az oly sok minden bajra gyógyító hatással bíró növény – fogalmazta meg aggodalmait egy olvasónk. 

Más a következőt írta: – A medvehagymagyűjtés ne járjon együtt a szemeteléssel! Ezt nagyon fontos kihangsúlyozni. Tavasz első napjaiban, amikor indul a szezon, sokszor olyan az erdő, mint egy zsúfolt belváros. Főleg a napsütéses hétvégeken. Ilyenkor valahogy a szemét mennyisége is sokkal több lesz a fák, bokrok között – bizonyára van összefüggés. Erdőőröket kellene bevetni, és büntetni a szemetelőket. Talán annak lenne visszatartó ereje. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában