Postabontás

2023.02.23. 13:14

Egyre több garázsbejáratra kerülnek ki a megállni tilos táblák - írják olvasóink

Egyre több garázsbejáratra kerülnek ki a hivatalosra hasonlító megállni tilos táblák, ezt jelző matricák - ahogy arról a Dunántúli Napló is írt. Olvasóink negatív tapasztalataikról számoltak be.

W. K.

- Az utcánkban három garázsbejáraton is kint van a matrica, ami pont olyan, mint egy hivatalos megállni tilos tábla. Az egyik helyen barátságos hangvételűnek nem éppen nevezhető felirat is került mellé: "Bejárat, ne parkolj elé!" Nem is ezzel van a gond, hiszen természetes, és előírás is, hogy nem parkolunk le úgy, hogy az a garázsból való ki- és behajtást akadályozza. A gond azzal van, hogy az érintettek közül van, aki azt is szóvá teszi, ha az út másik oldalán, a garázsbejárattal szemben megáll valaki. Ami se nem szabálytalan, se nem akadályoz senkit a közlekedésben 

- tette szóvá egy olvasónk. 

Egy másik olvasónk más szemszögből látja a problémát: - Hiába tettem ki a bejárati kapura a megállni tilos táblát, sajnos nagyon sokszor fordul elő, hogy ennek ellenére úgy áll meg valaki az út szélén, hogy én a kapun nem tudok kihajtani. Ez azért bosszantó, mert ilyenkor lehet az a megoldás, hogy hívom a hatóságot, és esetleg elvitetem onnan a járművet, de mindez rengeteg idő, telefonálgatás, intézkedés, kellemetlenség. Pofátlanságnak tartom, ha valaki az ingatlantulajdonos, vagy -használó által kihelyezett jelzéseket nem veszi figyelembe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában