Postabontás

2023.02.12. 19:07

Türelem, megértés - erre van szükség olvasónk szerint

Nem kellenek autók a temetőbe - jelent meg a vélemény a Postabontásban.

bama.hu

Fotó: fizkes

Véleményem szerint az olvasói levél megalázó, embertelen, kegyetlen a mozgássérült, fogyatékos emberek számára. Durván sérti a fogyatékkal élő emberek életviteléhez való jogát. A fogyatékosság hátrány az ember számára, a levél írója ezt még jobban akarja megkeseríteni. Több évszázados hagyomány, hogy évente párszor, illetve Mindenszentekkor lerójuk kegyeletünket hozzátartozóink előtt a pécsi temetőben. Az, hogy egyirányúak legyenek az utcák, szerintem badarság - nincs szükség táblaerdőre, és sokba is kerülne. Ahol keskeny az út, ott -  ahol lehetőség van rá - jobbról-balról kitérőket kellene létesíteni. Ha 50 centiméterrel beljebb lenne kitérő, akkor ki lehetne kerülni a várakozó autókat. A riksák bevezetésének ötletét se tartom jónak, elfogadhatónak. 

Én is mozgássérült fogyatékos ember vagyok, és a feleségem is az. Jól tudom azt, hogy aki mozgássérült, annak többnyire kísérőre is szükség van. Szerintem nem kell semmi bugyuta változtatás. Ami feltétlen kell, az nem más, mint türelem, megértés, empátia egymás iránt. Az nem kerül pénzbe se.

Felhívnám a levél írójának figyelmét arra is, hogy a temető nem termelőüzem, és nem kell a fogyatékos emberek terheit tovább növelni. Nagyon felháborodtam a levél elolvasása után, és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. Azt gondolom, hogy józan ésszel kell gondolkodni és cselekedni is. Szeressük úgy embertársainkat, mint saját magunkat!

S. L. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!