Postabontás

2023.02.11. 08:09

Nem kellenek autók a temetőbe - véli olvasónk

Dunántúli Napló

Pécsi Köztemetőben autóforgalom

Legyen újra a csend és nyugalom szigete a Pécsi Köztemető! A pécsi sírkertben a személygépkocsiknak nem a sebességét kellene korlátozni, hanem egész egyszerűen ki kellene tiltani őket. Nagyon sokunkat zavar – akik gyalogosan igyekszünk felkeresni hozzátartozóink sírját – a gépjárművek által kibocsátott kipufogógáz, illetve az, hogy állandóan félre kell állni az autók miatt. Különösen bosszantó ez akkor, amikor mindkét irányból érkezik jármű. Olyan a temető, mintha egy forgalmas úton lennénk. Ha már nem tiltják ki az autókat, akkor legalább egyirányúsítani kellene a forgalmat, hogy ne alakulhasson ki „dugó”.

A legjobb megoldás persze az lenne, ha olyan akkumulátoros, háromkerekű „riksákat” szerezne be a temető üzemeltetője, amelynek a kezelőszerve egy kerékpárkormányon van elhelyezve, mögötte a vezető egy kerékpárülésen ülve irányítja a járművet, hátul pedig félig fedett üléseken foglalnak helyet az utasok. Egy ilyen közlekedési eszköz igénybevételéhez nem szükséges semmiféle vezetői engedély, csupán egy használati utasítás. És bevétele is származhatna ebből a temetőnek: a jármű fémpénz bedobásával működhetne. Nem hiszem, hogy ennek megvalósítása komolyabb anyagi befektetést igényelne, viszont nagyon sok temetőt látogató hozzátartozónak jelentene könnyebbséget. 

Név és cím a szerkesztőségben 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!