„Mi értelme van?”

2023.03.07. 19:28

Közeleg az óraátállítás, aminek olvasóink nem örülnek

W. K.

Illusztráció

Fotó: Pesti Tamás

– Pár éve reménykedünk abban, hogy az óraátállítások korának egyszer és mindenkorra vége lesz. De nem, még mindig tekergetni kell a mutatókat tavasszal és ősszel. A tavaszi, amire hamarosan sor kerül, sokkal jobban megviseli az emberi szervezetet, mint a téli, hiszen egy órával kevesebbet lehet aludni, ami utána még napokig, hetekig érezteti hatását. Nem értem, hogy miért nem lehet ennek végre valahára véget vetni! – írta olvasónk. 

Más a következőket fogalmazta meg: 

– Minden évben az óraátállítást követő napok borzalmasak számomra – fejfájás, szűnni nem akaró fáradtság, ami jellemzi ezt az időszakot. Minden évben kétszer. A környezetemben élők is panaszkodnak, hogy megviseli őket az, hogy nem a megszokott időben kelünk, fekszünk. Megborítja a szervezet egyensúlyát, és ahogy az utóbbi években hallani lehetett, energiamegtakarítás szempontjából sincs sok értelme. Akkor miért nem szüntetik meg?

 – tette fel a kérdést olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!