Postabontás

2023.03.14. 08:08

Mégis mennyi az annyi?! - teszi fel a kérdést olvasónk

Dr. D. P.

Fotó: Andrey_Popov

Jólesik, hogy mások is véleményt nyilvánítanak a pécsi lakosok közül, azonos problémák miatt. Ezen azonos problémák közül kiemelném a március 10. napján, a Postabontás rovatban „Jön a helyi adó, de hol a csekk?” címmel megjelent írást, ami megelőzött engem, de ennek kifejezetten örültem. 

Írásra kényszerített azonban a március 11. napján az Dunántúli Napló SMS rovatában „tértivevény” illetve „adózás” címmel megjelent hatásos „röpték”, amikre igencsak választ várok akár én, akár az sms-t küldők, továbbá a szintén bosszankodó családok. 

Tudomásomra jutott, és magam is éreztem, hogy a csekket kiszállító emberek nem a megszokott postásaink, hanem alkalmi „kézbesítők” voltak. Ezek az emberek akkor is értesítőt dobtak a postaládába, ha az ott lakók otthon voltak. Így történt ez nálam, illetve az utcánkban is. Ezért rajtam, avagy rajtunk kívül a gépkocsinkat, a beosztott üzemanyagunkat használtuk több, akár 10 km-t is autózva azért, hogy a városvezetés ne tudjon ellenünk késedelmi pótlékot kiszabni. Ugyanígy járt – mint megtudtam – több, sőt sok társasház, ahol a közös képviselő un. tetten érte a „kézbesítőket”, amikor minden egyes lakás postaládájába bedobták a gépi értesítéseket anélkül, hogy érdeklődtek volna a lakók otthonlétéről. 
Kár, hogy a pécsi jelenlegi városvezetés minden tekintetben és minden téren felesleges kiadást akar okozni a város lakosságának, ezzel pedig mindenáron pluszbevételt akar szerezni. De meddig és mennyit? 
Dr. D. P. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában