Jó lenne egy irányba menni!

2023.03.12. 13:14

Mindenki számára mást jelent a környezettudatosság

A környezetvédelem fontos, de sokszor úgy tűnik, hogy inkább csak beszélünk róla, semmint teszünk az érdekében - vélik olvasóink.

Fotó: Karnok Csaba

- A környezettudatosság, a környezetvédelem fontossága folyik a csapból is. Ami rendjén való, viszont sokszor az az érzésem, hogy ezzel elintézettnek is tekintett a kérdés. Az ünnepekre például én már nem használok csomagolópapírt, ami pár évtizede még elképzelhetetlennek tűnt. Látom azt is, hogy a csomagolópapír helyett kaphatók ötletes, színes, különféle többször is felhasználható, szövetből készült ajándéktasakok. Ez a jövő útja. De akkor felteszem a kérdést: ha az üzletben a kartondobozok hegyekben állnak, ha 10 dekagrammonként külön tasakokba csomagolják a felvágottat, ha apró darabonként kerülnek csomagolópapírba az apró csokoládék, amik aztán egy további zacskóba ömlesztve kerülnek ki a polcra, akkor az én környezettudatosságomnak mi értelme? - teszi fel a kérdést olvasónk. 

Más a közlekedés és  a környezetvédelem kapcsolatával kapcsolatban fogalmazta meg véleményét: - A kényelem sokkal fontosabb, mint a környezetvédelem. Hiába mondják sokan ennek az ellenkezőjét, mégis inkább egy ötszemélyes autóban egyedül ülve járnak munkába, ahelyett, hogy buszra szállnának. Ha a tömegközlekedést többen vennék igénybe, nem kellene évente többször is azt hallanunk a hírekben, hogy Pécs levegője erősen szennyezett - vélekedik előfizetőnk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!