Postabontás

2023.04.05. 08:20

Időzített bombák vezetnek autót - írja olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: wellphoto

Olvasom a Postabontás rovatban és a bama.hu-n az örök témát: hogy és mint kellene a tanulóvezetőknek közlekedni. Véleményem szerint nem kell mindenkinek jogosítványt szereznie. Aki például a harmadik vizsgán nem megy át, azt szerintem örökre el kellene tiltani a vezetéstől, mert valószínűleg alkalmatlan rá. Az esetleges sokadik próbálkozás utáni sikeres vizsga esetén az illető időzített bombaként közlekedik. Veszélyeztetve önmagát és másokat is. Okosabb, tehetségesebb valószínűleg az élete további szakaszaiban se lesz az, aki alig tud levizsgázni. 

Azt is javasolnám, hogy ne csak a 70 év felettieket teszteljék az orvosi érvényesség lejárta után, hanem amikor lejár az egészségügyi alkalmasság, akkor mindenki töltsön ki KRESZ-tesztlapot, és legyen egy 15 perces rutin, illetve forgalmi vizsga. Ott szintén ki lehet szűrni az alkalmatlanokat. Látható, hogy sok az autóvezetéshez semmilyen érzékkel nem rendelkező ember, csak meg kell nézni, hogy egy lámpaváltásnál arra is képtelen a vezetők nagy része, hogy egyszerre induljanak. Pedig alap lenne, és a forgalom is gyorsulna. Mindezeken kívül lenne még egy pár jobbító javaslatom az illetékesek felé, szerencsés lenne, ha ők is az általam felvázolt szigorításokat tartanák célravezetőnek. 
Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában