Postabontás

2023.05.14. 20:39

A gyalogosok nagyon vakmerőek a zebrán - vélekednek olvasóink

w. k.

Fotó: Laufer László

 - Volt, hogy a rendőrök kifejezetten a zebráknál tartottak razziát, kiszűrve a piroson átszaladgáló gyalogosokat. A minap a következőt láttam: Pécs, Hal tér, tizenéves fiú,  a Konzum felé a lámpa a gyalogátkelőnél piros, ő futva érkezik, fején fülhallgató, és anélkül, hogy körül nézne, szalad át az úton. Szívem szerint utána szaladtam volna, hogy elmagyarázzam neki, miért veszélyes, amit csinál. De nem mentem, inkább magamban hálát adtam az égnek, hogy a Rákóczi útról a Kossuth tér irányába kanyarodva az autómmal nem ütöttem el - osztotta meg tapasztalatait olvasónk.

Más a következőt írta: - Örömmel látom, az általam is követett gyakorlatot más autósoknál is, amikor előzékenyen engedik át a gyalogosokat a zebránál. De az ellenkezőjére is tapasztaltam már példát, amikor a zebránál éppen induló autós elé több méteres sprinttel vetette be magát valaki, átkelési szándékkal. A véleményem az, hogy a gyalogosoknak is tanulniuk és követniük kell, nem csak az előírásokat, hanem a rugalmas közlekedés szabályait is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában