Figyelmeztetnek az olvasók

2023.05.07. 20:18

A szökőkút nem strand, viszont fertőzések melegágya

W.K.

Fotó: Máté Krisztián

- A források vizeit mindenki csak saját felelősségére fogyaszthatja, olvastam a napokban. Hamarosan itt a nyár, már meg is kezdték a szökőkutak üzembe helyezését. Igaz, hogy azok vizét nem issza senki, de nem lehet hangsúlyozni, hogy senki ne is mártózzon meg benne. Van ismerősöm, akinek feltehetően egy ilyen pancsolást követően jelentkeztek bőrproblémái. Nem érdemes kockáztatni. A közterület-felügyelők pedig ne figyelmeztessenek, büntessenek - írta egy olvasónk. 

Más a hétvégén tapasztaltakat osztotta meg: - A Széchenyi téren a hétvégén üzemelt a hangulatos csobogó. Még nincs kánikula, de több szülő is beleengedte a gyermekét, hogy mezítláb pancsoljon, sétáljon a vízben. Megértem, nagy ez csalogató a gyerekek számára. De nem ér annyit, hogy utána esetleg megbetegedjenek. Hányszor kell még, hogy a szakemberek felhívják a figyelmet: a szökőkút, a csobogó nem strand! Viszont fertőzések melegágya - figyelmeztetett előfizetőnk. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában