Postabontás

2023.05.27. 21:30

Olvasóink szerint minden gyerek megválaszthatná saját kötelező olvasmányát

bama.hu

- A rádióban hallottam, hogy valamelyik település rekordra készül: egy héten át éjjel-nappal felolvasnak majd. A cél az olvasás népszerűsítése, főként a fiatalok és gyerekek körében. Követendőnek tartom ezt a kezdeményezést, jó lenne, ha minden település szervezne hasonló akciókat a jövőben. A könyvolvasás lehet, hogy aktuálisan nem divat, de az biztos, hogy nem szabad hagyni, hogy ez továbbra is így maradjon. A könyvet semmilyen digitális eszköz nem helyettesíti. Fontos, hogy ennek „ízére” az ifjúság is ráérezzen, ha kell, akár ilyen rekordkísérletek által - osztja meg véleményét olvasónk.

- Az én véleményem leginkább az oktatással kapcsolatos – fejezi ki magát egy másik olvasónk. - Nem várhatjuk el a fiataloktól, hogy érdekesnek találják azokat a könyveket, amelyeket már mi sem kedveltünk fiatalabb korunkban. Az én tinédzser gyermekem imád olvasni, a gond ezzel az, hogy nem azokat a könyveket, amiket az iskolában akarnak rájuk kényszeríteni. Miért ne lehetne motiválni azzal a fiatalokat az olvasásra, hogy azt olvassák, ami tényleg, igazán érdekli őket?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!