Postabontás

2023.06.30. 19:30

A koncert közben is mobiloztak - panaszolja olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Eric Lysenko

Az egyik kedvenc zenekarunk koncertjére volt jegyünk néhány napja a párommal. Már hetek óta vártam ezt az alkalmat, a jegyeket még a születésnapomra kaptam. El is jött a várva várt este. Az együttest nagy ováció fogadta a pécsi Káptalan Kertben. A hely szinte csordultig tele volt, fiatalok, idősek, nagyjából minden korosztály képviseltette magát.
Az első szám még véget sem ért, amikor az emberek nagyjából ötven százalékának már a kezében volt a mobilja. Volt, aki szelfit készített, sokan a színpadot videózták. És ez így ment a másfél órás koncert végéig. Annyi különbséggel, hogy a legnépszerűbb, legismertebb számoknál még többen vették elő a telefonjukat.

 

Nem tudom, nekem eszembe sem jutott videózni, fotókat készíteni. Illetve nézőként is elég idegesítő, amikor olyan ember áll előttem, aki az egész előadás alatt az otthoniakkal írogat, fotózza magát, videózik. És valljuk be, ezeken a képeken, videókon nem sok minden fog látszani. Még akkor sem, ha a legszuperebb telefonnal csináltuk is őket. Sötét háttér, világító színpad, amin felismerhetetlen alakok ugrálnak. Talán a hang jó lesz, de a zenét meg mi értelme felvenni? Azt hallgathatjuk az internetről is, sokkal jobb minőségben.
Nem jobb érzés a helyszínen, több száz emberrel együtt átélni az élményt, melyet kedvenc zenekarunk nyújthat nekünk? Én inkább maradok ennél a verziónál.

 K. M.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!