Ki vajon a felelős?

2023.06.13. 11:00

Az autók látványa lehangoló: horpadások, törések, karcolások

Felelőtlen autósok, karcos, horpadt kocsik – ezek jellemzik a pécsi belvárost, panaszolja olvasónk.

Wald Kata

A kép illusztráció

-  A pécsi belvárosi útfelbontások miatt nagy a káosz az érintett utcákban. Örülünk, hogy megújulnak a gázvezetékek, de elfogadhatatlannak tarjuk az autósok magatartását.  Figyelmetlenül behajtanak a zsákutcákba, ügyetlenül próbálnak megfordulni vagy rükvercelni, majd felelőtlenül elfelejtik értesíteni a megkarcolt, behorpasztott gépkocsik gazdáját. Mit lehet tenni? - tette fel a kérdést olvasónk.

Más szerint sokkal több térfigyelő kamera kellene városszerte, többek közt a parkoló autók védelme érdekében. - Nem először fordult elő, hogy leparkoltam a Pécs valamelyik utcájában - a vásárcsarnok környékén például -, és mire visszaértem az autóhoz, kisebb festéknyomokat, vagy karcolás nyomait fedeztem fel a karosszérián. Telefonszám, a vétkes elérhetősége természetesen sehol. A parkolási nehézségek miatt minden talpalatnyi helyet kihasználnak az autósok, aminek ez a következménye. Ha már újabb parkolóhelyeket kialakítani nem lehet, akkor a térfigyelő rendszert lehetne talán bővíteni, hogy a károkozók, akik eltűnnek a semmibe, felelősségre vonhatók legyenek - vélekedik olvasónk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában