Olvasónk jelezte

2023.06.13. 09:45

Ez ám a meglepetés! – Az utcán cseresznyézett a vaddisznó

Pécsen visszatérő probléma a vadállatok jelenléte a lakott területeken. Egyes helyeken rendszeres vendégek a nyestek, rókák, sőt, ennél nagyobb vadak is. De az azért ritkán fordul elő, hogy valaki gyümölcsöt majszoló vaddisznóval találkozzon.

Wald Kata

Egy vaddisznó nézett szembe velem kedd reggel hét órakor a házam kerítésénél Pécs-Szabolcson, amikor kivittem a szemetet. Mondhatnám, hogy alig hittem a szememnek, de miután állandósult a városrészben a vaddisznók jelenléte, nem is annyira csodálkoztam, sokkal inkább megijedtem, hogy ennyire közel merészkedett a vadállat. A kerítést egy fém eszközzel elkezdtem ütögetni, hátha odébbáll, de annyira nem rettent meg ettől. Egy kis ideig ácsorgott, majd elsétált.

A Sudár István, Szőlőhegyi, Bródy Sándor, Egyenlőség utcák mind érintettek, ezekről biztosan tudok, mert ott élő ismerőseim is folyamatosan panaszkodnak. A kertjeink olyanok, mintha fel lennének szántva, a vaddisznók annyira feltúrják. A tulipánokat is mind kiszedik - állítólag szeretik a tulipánhagymát. A napokban keringett egy fotó is az interneten, amint két lábon állva csemegézett egy ilyen hatalmas vadállat a Sudár István utcában az egyik cseresznyefáról.

Egy másik alkalommal, szintén nem olyan régen, egy ismerősöm azt mesélte, hogy éppen indult volna munkába, amikor az úton 4-5 vaddisznó jött vele szembe. Nem tudott mit tenni, lassan elkezdett hátrálni, majd hazament. Van olyan, is, hogy 8-10 malaccal járják a környéket - a hajdani bányavíz környékét, ami ma egy kis patak, kifejezetten kedvelik. A probléma nem újkeletű - tavaly volt, hogy nyitott ablaknál aludtam, és egyszer csak a szomszéd kutyák ugatására felriadtam. A vaddisznó az ablakom alatt röfögött, egyszerűen besétált az udvaromba, a kerítés se jelentett akadályt. Hiába jeleztük a problémát az önkormányzat felé, nem történik semmi. A helyzet pedig évről évre egyre rosszabb, hiszen ezek a vadállatok szaporodnak. És nem félnek se a kutyáktól, se az emberektől. Mi lesz? Egyszer majd bejönnek a házamba is? Ezúton is kérjük az illetékeseket, győződjenek meg személyesen a tarthatatlan állapotokról, és intézkedjenek! 

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!