Postabontás

2023.06.29. 07:40

Miért kerül a saláta zacskóba? - teszi fel a kérdést olvasónk

Wald Kata

Fotó: Kristi Blokhin

Ellentétben azokkal, akik az ingyenes nejlonzacskókat visszasírják, én örülök, hogy végre eljutottunk idáig. A környezetvédelem fontosságáról végre nemcsak beszélünk, hanem cselekszünk is. Egy nagyobb bevásárlás alkalmával a pékárunak, a zöldségeknek, a gyümölcsöknek akár 8-10 zacskó se elegendő. És utána ez mind megy a kukába. Mi ez, ha nem pazarlás? Szerintem pár héten belül mindenki hozzá fog ahhoz szokni, hogy vigyen magával zacskót vagy hálót, és abba pakoljon. Aki pedig erre nem hajlandó, az fizessen! Az se baj, ha 99 forintba kerül egy zacskó. Így legalább nagyobb az ösztönzőerő, hogy az otthonról vitt szatyrokat használjuk.

 

És nagyon remélem, hogy hamarosan a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésére is kitalálnak valami hatékony megoldást. A fagyasztott pizza látványos papírdoboza szerintem nem más célt szolgál, csak az eladhatóságot. Hazaérve megy a doboz a kukába, még akkor is, ha a pizzát nem fogyasztjuk el rögtön. Mert a fagyasztóban a doboz csak a helyet foglalja.
A másik pazarlás a műanyag dobozokba becsomagolt hús­szeletek, vagy például a 10 deka felvágott előre csomagolva. Illetve, amin minden alkalommal megrökönyödök, az a műanyag zacskóba csomagolt salátakeverék, illetve a műanyag dobozokban kínált zöldségek, gyümölcsök. Mindezek könnyen kezelhetők, de rengeteg felesleges hulladékot eredményeznek. Bízom benne, hogy ebben is lesz változás, és idővel ezek is lekerülnek az üzletek polcairól!
Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában