Postabontás

2023.07.30. 12:00

Rendkívül káros az energiaital, a gyerekek mégis korlátlanul fogyaszthatják – bosszankodik olvasónk

Az energiaital túlzott fogyasztása koffeinmérgezéshez vezethet, mégse tiltja semmi, hogy gyerekek is vásároljanak belőle – tették szóvá olvasóink.

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Antonio Guillem

Koffeinmérgezés miatt került kórházba egy férfi a hírek szerint, és mint kiderült, a rengeteg energiaital, amit fogyasztott, okolható ezért. A gyerekek vajon, akik minden nap ezt isszák reggeli helyett az iskolába menet, vajon tudják, milyen veszélynek teszik ki magukat? Van aki felvilágosítja őket? Vagy korlátlanul fogyaszthatják? Érthetetlen! – adott hangot felháborodásának olvasónk.

Más a következőt írta: – Jó lenne egy olyan jogszabály, ami csak a trafikokban engedélyezné az energiaitalok árusítását. Ha a szülő megveszi, lelke rajta. De az, hogy akár a szülő tudta nélkül is hozzájuthatnak a gyerekek, mert a boltokban semmilyen korlátozó szabályozás nincs, szerintem egy ilyen, egészségre nyilvánvalóan ártalmas termék esetében megengedhetetlen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!