Postabontás

2023.08.15. 15:40

A kerti égetés sok helyen nem megengedett - olvasóink a szabálytalankodókra panaszkodnak

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Heidi Ihnen Photography

- A kiskertem közelében valahol tüzet gyújtottak, gondolom valamelyik szomszéd égette a kerti hulladékát. Eszembe jutott, hogy tavaly milyen komoly tűz keletkezett a Mecseken egy hasonló tevékenység miatt. A vétkest azóta felelősségre vonták? Az ígéretére is biztos sokan emlékeznek: azt mondta, a károkat igyekszik mihamarabb megtéríteni. Kíváncsi lennék, mi lett végül az ígéretekből. Ez az eset is azt mutatja, hogy aki a tiltás ellenére is tüzet rak a kertjében, szigorúan büntetni kellene, mert nagyon komoly baj lehet a szabályok be nem tartásából - írta olvasónk.

Más a következőt fogalmazta meg: - Míg van, akit a hétvégi fűnyírás zavar, addig engem meg az, hogy a szomszédom rendszeresen hétvégén égeti el a zöldhulladékot a kertjében. Mindent kétszer kell kimosnom, mert a füst miatt annyira szennyezett a levegő, hogy a ruhák is átveszik a kellemetlen szagot. Ráadásul nem is szabadna égetni az ágakat, leveleket, stb. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában