Postabontás

2023.08.30. 07:40

Az iskola indul, a napközi még nem - nehezményezi olvasónk

Wald Kata

Szeptember 1-je pénteki napra esik. Annak ellenére, hogy a hét utolsó napjáról van szó, megkezdődik az iskola. Sok szülő gondolja úgy, hogy ezt az egy teljes hetet még igazán megkaphatták volna a gyerekek szünetként, mások szerint épp itt az ideje, hogy véget érjen a vakáció. 

A következő tanévtől a szünetek időpontjai sok helyen eltérnek majd az eddig megszokottaktól. Nyáron valamennyivel rövidül az iskolamentes időszak, viszont tavasszal és télen is hosszabb pihenőt kapnak a diákok. Abban viszont vélhetően nem lesz változás, hogy lesznek olyan napok, amikor a pedagógusok arra kérik a szülőket, hogy az alsósokat lehetőség szerint ebéd után vigyék haza. 
Gyermekeim iskolájában így lesz ez már a tanév első napján is, szeptember 1-jén. Így nekünk már az első tanítási nap megszervezése is komoly fejtörést okoz. Sajnos nincs minden családban – ahogy nálunk se – nagyszülő, aki „ugrásra készen áll”, hogy a családnak segítsen, és nem is minden szülő vállalkozó – ahogy mi sem –, hogy a munkaidejével szabadon gazdálkodjon. Mégis meg kell oldanunk valahogy, hogy valaki délben ott legyen a gyerekekért az iskolában. 

Talán jobb lett volna, ha az intézmény mégiscsak inkább szeptember 4-ig várt volna a tanévkezdéssel, a napközit is biztosítva.

 Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában