Ez az igazi lehúzás

2023.08.24. 16:40

Egy zacskóért hányszor fizet a vevő?

Akciós almát hirdettek az egyik hipermarketben - mindezt a tévében láttam, hiszen a kedvezményekről tájékoztató szórólapot már nem hozzák ki házhoz – írja olvasónk.

Wald Kata

De ez a kisebb probléma. 

A következő történt: elmentem a boltba, és vittem magammal egy nejlonszatyrot. Olyat, amit egy másik élelmiszerüzletben korábban vásároltam 19 forintért. Gondoltam, még egyszer nem adok ki pénzt érte, a használt zacskóba pakolom az almát. Több mindent vásároltam, fizettem, hazamentem, és otthon néztem át a blokkot. Itt sajnos hibáztam, mert az áruházban kellett volna, hogy szemfülesebb legyek.

 A blokkon szerepelt egy 25 forintos tétel – a nejlonzacskó ára. Így tehát ugyanazért a csomagolóanyagért, ami amúgy pár hónapja még ingyenes volt, én kétszer fizettem, ráadásul két különböző árat. 

Most akkor mitévő legyen a vásárló? A zacskók többször is felhasználhatók, de akkor mindig ki is kell fizetni az árát? Vagy hogy bizonyíthatja a vevő, hogy a szatyrot, amibe pakolt, egyszer korábban már használta?

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!