Postabontás

2023.08.09. 19:30

Veszélyes a kihajtás a Kürt utcából - panaszolja olvasónk

A Szigeti úti felújításával kapcsolatban lenne észrevételem.

Wald Kata

Fotó: PV productions

A lezárás miatt átfestették ideiglenesen a Kürt utca végén található sávokat, amik rákaranyarodnak a Szigeti útra. Két sáv van azon a szakaszon. A lezárás előtt szimplán balra kanyarodott a baloldali, jobbra a jobboldali - utóbbiból, ha valakinek a Lázár Vilmos utca volt az úti célja, akkor tovább haladhatott egyenesen. 

Ez most úgy néz ki, hogy a baloldali sáv elejére sárgán fel van festve mindössze egy (!) helyen, hogy onnan kell egyenesen tovább haladni, a jobboldali sávnál szintén egy (!) felfestés található, ami jelzi, hogy onnan csak jobbra lehet haladni. Gyakran használom ezt a szakaszt, így nap mint nap találkozok azzal, hogy az autósoknak sajnos egy nagy része továbbra is a jobboldali sávot használja arra, hogy egyenesen menjen. 

Mintha nem is tudnák, hogy mit jelent a sárga felfestés (ebben nem vagyok biztos, de talán még tábla is jelzi a megváltozott sávokat). Volt, hogy egy nap többször is kerültem olyan szituációba, hogy besorolok a bal oldali sávba, el is indulok egyenesen, majd az út közepén látom, hogy a mellettem levő autó is egyenesen próbál továbbmenni, az amúgy egysávos Lázár Vilmos utcába. Amin a leginkább meglepődtem, hogy ezt egyszer egy mentőautó is eljátszotta, ami éppen elindult a 400 ágyastól. 

Amúgy is sokszorosan megnövekedett a Kürt utca forgalma a lezárás óta, jó lenne ha legalább az ilyen felelőtlen, figyelmetlen vezetőktől nem kéne tartani. Nem tudom, ezt hol lehetne jelezni, vagy mit lehetne tenni, hogy az autósok végre ne csak nézzenek, de lássanak is. Egyszerűen veszélyes, ami ott folyik! Most lehetne mondani, hogy ha nem indexel, akkor azzal azt jelzi, hogy egyenesen megy, de sajnos az embereknek jó, ha 40 százaléka használja ott az indexet a jobbra kanyarodásra, így erre nem lehet építeni.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!