Emberközeli módon

2023.09.13. 07:40

Példamutatásban is élen jár a püspök - vélekedik olvasónk

Dunántúli Napló

Forrás: MW

Fotó: Sipeki Péter

Nem először fordul elő, hogy Pécs megyéspüspöke kilép a hasonló pozícióban lévő egyházi vezetőktől általában megszokott magatartásból, és személyes példamutatással jár elöl, megmutatva, hogy nem csak a szentbeszédekkel lehet a hívőket megtartani, vagy a kételkedőket visszacsalogatni az „akolba”.

A püspök úr azzal, hogy beállt a véradók közé és saját vérének felajánlásával hozzájárult egy beteg gyógyulásához, vagy életben maradásához, véleményem szerint a példája követésére sarkallja a papságot. Megmutatva, hogy a személyes példamutatás sokszor legalább ugyanannyit jelent, ha nem többet, mint a szentbeszédek. Meggyőződésem, hogy így lehet az embereket is a hitükben megerősíteni. (Lásd: Ferenc pápa sem a pápák vatikáni, fényesen berendezett palotájában rendezkedett be, hanem egy melléképületében.) 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!