Postabontás

2023.10.03. 19:30

E-számok nélkül lehet spórolni - vélekedik olvasónk

Az vagy, amit megeszel?- tette fel a kérdést egy olvasótársam a Postabontásban.

Wald Kata

Fotó: Für Henrik

Bizony igy van, egyre inkább igy van. Saját bőrünkön tapasztaljuk férjemmel, hogy mennyire igaz a mondás, így a nyolcadik X felé közeledve is. Korábban mi sem foglalkoztunk azzal, hogy mit eszünk. Fogyasztottuk, ami ízlett és kapható volt. Aztán úgy 50 körül jöttek a panaszok: bőrkiütések, rosszullétek.

Attól kezdve átállítottuk étkezésünket. Kiiktattuk a gyárilag készített ételeket, konzerveket, mindent, ami E-számokkal és egyebekkel van tele. Otthon főzünk, akár több napra is, a felesleget a mélyhűtőben tároljuk. Kerüljük a különböző üditőitalokat, de több ásványvizet, teát iszunk - utóbbiból nem a tasakos kiszerelést. Gyümölcsöt, zöldséget minél többet eszünk, nyersen. Ha nagy az „éhség”, a sárgarépa almával például igen finom csemege. Nem részletezem, ma már mindenhol olvashatók az egészségesebb étkezéshez a jótanácsok. Mindezek eredményeképpen sok pénzt takarítunk meg, hiszen alig szedünk gyógyszereket, sokféle étrendkiegészítőt. Inkább tehát egyszerűen, de ízletesen - és akkor tudom, hogy mit eszek.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában