Nem igazságos

2023.10.02. 21:45

Hátrányos az idősek számára az applikációra adott kedvezmény

Az, hogy telefonos applikációkon biztosítanak kedvezményeket az üzletek, olvasóink szerint nem igazságos. Az idősebbek közül sokan elesnek emiatt az akcióktól - vélekednek.

Wald Kata

Fotó: tugay aydin

Egyik előfizetőnk a következőket fogalmazta meg: -  Egyre több üzletben kínálnak telefonos applikációk letöltésével komoly kedvezményeket. A ruházati termékek esetében egy online regisztrációval akár több ezer forintot is lehet spórolni. Mindezt az unokámtól tudom. Van ugyan okostelefonom, de az alkalmazások letöltéséhez nem értek – koromnál fogva örülök, hogy a telefonáláshoz szükséges tudnivalókat el tudtam sajátítani. Most akkor mit tegyek? Kérjem meg az unokám, hogy vegye meg, ha valami megtetszik, hogy kapjak kedvezményt? Disz­kriminatívnak érzem ezeket az akciókat. Az időseket akarva akaratlanul, de kizárják a lehetőségből. 

Más az élelmiszerboltokban tapasztalt hasonlót: - Van olyan élelmiszerdiszkont, amely telefonos applikáció segítségével elérhető kedvezményeket biztosít. Ráadásul ezekről az árcímkéken szerintem félreérthetően adnak tájékoztatást. Mert az árcsökkenés mértékét hatalmas betűkkel írják ki, de azt, hogy csak telefonos applikációval érvényes az akció, apró betűkkel közlik. Így aztán van, hogy a kasszánál szembesül a ténnyel a vevő, és akkor már nem biztos, hogy van kedve visszasétálni a termékkel - inkább megveszi. Miért nem lehet mindenütt bevezetni az egyes hipermarketekben nagyon jól működő, hagyományos, vonalkódot tartalmazó vásárlói kártyát, és az azt használóknak biztosítani a kedvezményeket? Így az idősek is tudnának élni a lehetőséggel - fogalmazta meg véleményét olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában