Rendőrt a buszra is?

2023.10.22. 07:40

Lependerítették a pécsi buszról a renitens potyautast

Pár héttel ezelőtt a kora reggeli órákban beállt a Fehérhegyi autóbuszmegállóba az onnan a belváros felé induló járat.

Wald Kata

Fotó: Monkey Business Images

Az autóbusznak női vezetője volt. Az induló állomáson csak az első ajtón lehet felszállni. Ebben az időszakban leginkább azok utaznak, akik munkába indulnak, vagy olyan tanulók akik a belvárosi iskolákba, illetve az egyetemre igyekeznek, elkerülve az ezt követő időkben a Zsolnay úton bekövetkező dugókat. Az utasok rendre felmutatták a bérleteiket, vagy autóbuszjegyeiket. Egy valaki volt, aki erre nem volt hajlandó. 

Őt a gépkocsivezető felszólította, hogy akkor szálljon le. Az utas ennek nem tett eleget. A gépkocsivezető közölte, hogy addig nem indul el amíg az illető nem hagyja el a járművet. (Közben valakivel beszélt telefonon, segítséget kérve, hogy mi a teendő ilyen esetben.) Percek múltak, az utasok idegesek voltak, a kitűzött céljuk kudarcba fulladása miatt. Végül az egyik utas megunta ezt az értelmetlenek tűnő vitát, és lependerítette a potyautast a buszról. 

A buszon az eset után többen arról társalogtak, hogy mi történik, ha a „renitens” a tettlegesség mezejére lép? Ki védi meg a minden védekezőeszköz hiányában lévő gépkocsivezetőt? Az is felmerült az utasokban, hogy ha vannak már iskolarendőrök, akik adott esetben megvédik a tanárt a szülők túlkapásaitól, akkor miért nincsenek autóbuszrendőrök, akik megvédik az autóbuszvezetőket a renitenskedő utasoktól? 

Frantó

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában