Nagyon veszélyes!

2023.10.21. 19:30

A gyerek utas se lehet a rolleren - mondja olvasónk

Az elektromos rollerek veszélyeiről több hozzászólást is olvashattunk a Postabontásban az utóbbi időben.

Wald Kata

Fotó: Kallus György

Szeretném ezeket a véleményeket a saját tapasztalataimmal kiegészíteni. A Köztársaság téren a minap egy fiatal hölgy egy négy-ötéves forma gyerekkel együtt rollerezett. Egy járművön gurultak mindketten. Gondolom, a hölgy az édesanyja lehetett kis utasának. Az eset láttán az jutott eszembe, hogy ha a felnőttek nem használják az eszüket, akkor hogy lehet elvárni azt a gyerekektől?! Tudvalevő, hogy a közösségi használatban lévő elektromos rollereket 18 év alattiak nem használhatják. Jóllehet az anyuka vélhetően elmúlt már 18 esztendős, de a szabályzat arra is kitér, hogy senkit nem lehet a járművön szállítani, tehát azt csak egy ember használhatja. 

A Köztársaság tér környéki utak kátyúsak, rossz állapotban vannak - láttam én már itt rollerest elesni. Mi történik, ha valaki gyerekkel együtt borul? Beláthatatlanok a következményei. Talán nem lenne haszontalan egy rendőrségi akció, kifejezetten a rollert használókra kiélezve. Hátha a büntetés segítene balesetek megelőzésében. Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában