Postabontás

2023.10.16. 07:40

Olvasónk szerint eljött ismét a maszk ideje

Wald Kata

Hamarosan elérhetők lesznek az ingyenes influenza elleni védőoltások – mint minden évben, úgy most is az elsők között fogom beoltatni magam. Mindent megteszek az egészségem érdekében, és igyekszem mindenki másra is vigyázni – éppen ezért az utóbbi időben maszkot húzok, ha emberek közé megyek. Nem okoz semmilyen nehézséget, a Covid idején volt idő hozzászokni. Ezenkívül a kezeim rendszeres fertőtlenítésére is ügyelek, és próbálnék távolságot is tartani – sajnos ez utóbbi megy a legkevésbé. 

 

Mert mások nincsenek erre tekintettel. Olyan, mintha sokan elfelejtették volna, milyen éveink voltak a koronavírus miatt. Ami mindig is velünk lesz, nem hiábavalóság tehát a védekezés. Mégis volt, hogy egy ismerősöm megkérdezte tőlem a buszon, miért van rajtam maszk, hiszen nem kötelező. Azt gondolta, talán beteg vagyok, és azért. Mondtam, hogy mindez csak puszta elővigyázatosság – majdhogynem kinevetett. Kíváncsi lennék, a szakemberek hogyan vélekednek. Jól gondolom, hogy van értelme és létjogosultsága a szem és az orr eltakarásának most, az őszi idő beálltával? 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában