Postabontás

2023.11.17. 07:40

A város tisztasága legyen az első! - véli olvasónk

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Szinte mindennapos hír a Postabontásban, hogy „ a lerakó megtelt, a lomokat nem veszik át.” Az egyik panaszos azt kifogásolta írásában, hogy az újonnan vásárolt házban ott maradt holmikat a hulladékudvarban nem vették át, mert megtelt a gyűjtő. Azt mondták, talán jövőre lesz a lomok leadására lehetőség. A panaszos feltette a kérdést: mi ilyenkor a teendő? Az erdő, vagy a vasút, vagy árokpart? 

Németországban van egyébként az újrahasznosításra egy remek megoldás: a leadott lomokat felújíttatják és a rászorultaknak ingyen oda ajándékozzák. 
Volt hajdanában a Biokomnak, valamikor a zöld mozgalomnak egy élharcosaként elismert vezetője Pécsett: Kiss Tibor, akinek érdemeit senki sem vitatja. Neki köszönhető a szinte új háztartási kukák beszerzése Németországból, a futószalag melletti hulladékválogató létesítése, a PET-palackok bálákba való összepréselése és Kínába szállítása. Lehetne még hosszasan sorolni intézkedéseit, amelyeket a város tisztasága érdekében tett. Ilyen vállalatvezetőre (vezetőkre) van szüksége a városnak. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!