Postabontás

2023.09.27. 20:04

Hazaküldi a szemetet a hulladékudvar? - ezt tapasztalta olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Pezzetta Umberto

Lecseréltünk néhány bútort az otthonunkban. A régi, használhatatlanná vált elemeket elvittük a hulladéklerakóba. Annak rendje és módja szerint lapokra szedtük a nagyobb darabokat, a fiókokat azonban egyben hagytuk, hisz nem foglaltak sok helyet. A hulladékudvarban közölték, hogy a fiókokat is csak szétszerelve veszik be. Végül valahogy sikerült elérni, hogy elfogadják. A két hatalmas zsáknyi hungarocellt azonban, ami az új bútorok dobozában, azok sárülésmentességét szolgálva érkezett, nem vették át. Azt mondták, annak a szemétgyűjtő edényben a helye. Így, hát ezek a zsákok "visszautaztak" , majd a társasházi konténerébe kerültek, annak jelentős részét elfoglalva. 

 

Az egész történetben az volt a legfurcsább, hogy az embernek olyan érzése volt, mintha mindenáron akadályt akarnának gördíteni az ügyfél elé. Mintha az lenne a cél, hogy senki ne vigye a lerakóba a hulladékot. Flegmán, kelletlenül közölték például, hogy van napi limit, amit mi majdnem elértünk. Tehát örüljünk, mert szerencsénk van, hogy éppen belefértünk a megszabott keretbe. 

Szerintem nem csoda, hogy vannak, akik egy ilyen élmény után a hulladékudvarokat messziről elkerülik. Az illegális hulladéklerakók száma pedig egyre csak növekszik, hiába költenek a felszámolásukra milliókat az önkormányzatok. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában