Postabontás

2023.11.14. 07:40

Országon belül is jó lenne repülni - jelzi az emberek igényét olvasónk

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

A közlekedésfejlesztés terén Szijjártó Péter szerint jövő év végére elkészül a Pécs-Eszék gyorsforgalmi összeköttetés. Ezáltal lehetővé válna a pécsiek, illetve az itt tanuló külföldiek számára az ottani nemzetközi repülőtér által a világ összes nagyvárosával a kapcsolattartás. A pogányi repülőtér, az itt folyó elektromos repülőgépgyártás segítségével pedig megoldható lenne az országon belüli nagyvárosok közti gyors elérhetőség biztosítása. 

A szomszédban folyó háború rávilágított arra, hogy a haderő fejlesztése terén is vannak feladataink. A Szigeti úton az 1808-ban alapított, és 1948-ban megszűnt Ludovikát (tisztképző intézetet) újra létre kellene hozni, akár az Áper laktanya helyén.

Az ötletek sorát lehetne tovább folytatni - ehhez az kellene, hogy a város sorsáért aggódó emberek összedugják a fejüket és jószándékú javaslataikkal „bombázzák” a mindenkori városvezetést. 

Frantó

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!