Postabontás

2023.12.11. 07:40

Az olcsóbb laktózmentes tej eltűnt – bosszankodik olvasónk

Wald Kata

Fotó: Fehér Gábor

A különböző ételallergiával, intoleranciával küszködő gyerekeknek a mentes mikuláscsoki, vagy szaloncukor beszerzése komoly fejtörést okoz a szülőknek, ahogy erről nemrég olvashattunk a Dunántúli Naplóban. Bizonyára sokan vannak az érintettek közül, akik ilyenkor nem kapnak semmilyen édességet, mert ezek a speciális termékek nagyon drágák, nem mindenki tudja megfizetni. Az én nagylányom, aki már nem kisgyerek, laktózérzékeny. 

Szerencsére egyre több olyan élelmiszer kapható, amely laktózt nem tartalmaz, és van köztük olyan is, amelynek ára nem is tér el nagyon a laktózt tartalmazó megfelelőjétől. Ilyen például az egyik fajta tej, amely saját márkás terméke az egyik üzletláncnak – sajnos azonban erről már csak múlt időben beszélhetünk. Mert egy ideje nem kapható, és megtudtuk, hogy nem is lesz többé elérhető. Csak a lényegesen drágább laktózmentes tej található meg a polcokon. Ami bosszantó, mert az amúgy is kis választék így tovább szűkült, és kénytelen az ember a nagyobb kiadást vállalni. Hiszen a tej alapvető élelmiszer. 

Név és cím a szerkesztőségben 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában