Postabontás

2023.12.28. 07:40

Olvasónk szerint a kerti égetés irtja a kártevőket

Wald Kata

Forrás: MW

Fotó: Nemeth Andras Peter

A tűzijáték környezetszennyezése kapcsán szóba került a kerti égetés is a Postabontásban. Egy Pécshez közeli faluban élek, így a tűzijáték kevésbé foglalkoztat, a zöldhulladékok megsemmisítésének szükségessége azonban sokkal inkább érzékeny téma számomra. 

A mi falunkban a tavaszi és az őszi hónapokban minden héten pénteken lehet tüzet rakni, hogy a kaszálékot, leveleket, illetve az egyéb zöldhulladékot elégessük. Ilyenkor sajnos sok helyen különféle lom is kerül a tűzre, amire a füst szagából lehet következtetni, de ennek ellenére a falusi ember számára, akinek kertje, udvara van, fontos, hogy az égetés megengedett legyen. 

A hírekből tudható, hogy ezt egyszer meg fogják országosan is tiltani, és marad helyette a komposztálás. Ami például nem pusztítja el a kártevőket. Szemben a tűzzel, ami tehát a növényvédelem szempontjából hatékony eszköz. Azaz elősegíti a környezetvédelmet. Így talán több is a haszna, mint amennyit a füst árt a levegőnek. A döntéshozók is ezt számításba vehetnék! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában