Olvasói jótanács

2023.12.20. 07:47

Olvassuk át tüzetesen! - Türelem kell a szerződésekhez

Wald Kata

Fotó: New Africa

A banki kezelési költséget túlzónak tartja a Postabontásban megjelent levél írója. Ami az általa vázolt esetben talán igaz is lehet, hiszen négy százalékot levonni ezen a címen nem túl barátságos. De feltételezem, hogy a kölcsön felvételekor aláírt az illető egy szerződést, amiben biztosan szerepelt, hogy milyen kezelési költséggel kell számolnia. Az persze más kérdés, hogy a szerződést az ügyfél átolvassa -e tüzetesen, az apróbetűs részeket is beleértve, mielőtt aláírja, vagy sem. 

Sajnos azt gondolom, hogy az utóbbi az igaz, és nem csak banki ügyek esetében, hanem az egyéb szolgáltatókkal kötött megállapodásoknál is. Én a mobilszolgáltatómnál kötöttem új szerződést - nem papíron, hanem az elém helyezett tableten kellett aláírnom mindent, úgy, hogy előtte egyetlen betűt se láttam a dokumentumból. Szóban ugyan minden részletet megbeszéltünk, de írásos nyomát ennek csak otthon láthattam, mert a szerződést online megküldték, így el tudtam olvasni. Pontosabban tudtam volna, de a szöveg hosszú volt, bonyolult, tele szerintem teljesen felesleges tartalmakkal. Nem volt türelmem a végéig átböngészni, inkább úgy döntöttem, bízom abban, hogy az van az iratban, amiben az ügyintézővel az üzletben megállapodtunk. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában