Visszatartó erő

2024.01.16. 16:40

A gyorshajtások miatt több traffipaxot látna szívesen olvasónk

A legtöbb balesetet a gyorshajtás okozza - a traffipaxok számának növelése lenne indokolt vélik olvasóink.

Wald Kata

202330216 Levelek Nyíregyháza után ez a második ilyen Trafibox, amit Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Leveleken helyeztek ki és élesítették a mobil sebességmérő eszközt, amit a szakzsargon csak változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontnak, azaz vhKKEP-nek hív. Fotó: Pusztai Sándor ps Kelet-Magyarország

Fotó: Pusztai Sándor

- A Komlói úton a megengedett maximális sebesség 60 km/óra, ami bizonyos szakaszokon 50-re csökken. Hetente járok arrafelé, de még egyszer se sikerült úgy haladnom, hogy valaki ne előzött volna meg a mellettem futó sávban. Én a sebességhatárt betartva megyek, ők tehát akkor biztos, hogy ennél gyorsabban. Régebben szó volt arról, hogy traffiboxok kihelyezésére van lehetőség. Ezen az útszakaszon ilyet nem láttam, pedig indokolt lenne a telepítése - fogalmazta meg véleményét olvasónk. 

Más a következőt írta: Kozármislenynél fix traffipax tartja kordában a gyorshajtókat, hasonlóképpen a Budai Vámnál. Érdekelne a statisztika, hogy ezeknek van -e valóban visszatartó ereje, illetve, hogy évente hányan vannak, akik "beleszállnak", és ezért büntetést kell fizetniük. Mert ha a szerkezet hatásos, akkor sokkal több helyre kellene ilyet építeni, és bizonyára kevesebb is lenne a baleset. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!