Mi a szándék?

2024.01.26. 07:40

A recepció a betegnek akadály?! - panaszolja olvasónk

Miután nem akart elmúlni a fülfájdalmam, és volt már középfülgyulladásom, gondoltam, ez nem tréfa, nem veszélyeztethetem a hallásom, mielőbb szakorvoshoz kell mennem.

Wald Kata

Fotó: Luis Alvarez

Telefonáltam is a Lánc utcába, a recepciósnak elmondtam a panaszaimat, hangsúlyozva, hogy akut fájdalomról van szó – ez esetben, az intézmény honlapján található információk szerint előzetes időpontfoglalás nélkül is ellátnak. A recepciós azt felelte, hogy ma már nem biztos, hogy tudnak fogadni, néz időpontot. 

Erre már egy kicsit erélyesebben reagáltam, mondtam, hogy nekem nem időpontra, hanem szakorvosi ellátásra van szükségem, megismételve, hogy akut fájdalomról van szó. Hosszas csend következett, majd a hölgy megkérdezte, hogy mikori a fájdalom, majd közölte, hogy akkor zárás előtt még tudnak fogadni a rendelőben. A beszélgetést követően elgondolkodtam: a recepciós mi alapján döntheti el, hogy egy betegnek azonnali ellátásra van-e szüksége, vagy ráér még a gyógykezelés?! 

Gondolom, nem szakorvos ül a recepciós pultban! 

Eszembe jutott egy korábbi, hasonló eset is: novemberben árpa volt a szememen, ami, mint utólag kiderült, eléggé sürgős esetnek számít. Akkor a szemészetre telefonáltam, és ott is „lerázott” a recepciós, mondván, hogy csak egy hónap múlva van időpont. Januárban el is mentem a kapott időpontban, az orvos pedig kérdőre vont, hogy miért nem jöttem korábban. Mondtam, hogy a recepciósnál tovább sajnos nem jutottam. Az orvos megdöbbent, és felvilágosított, hogy az árpa a látást is veszélyeztetheti, nem szabad várni vele. 

Felteszem a kérdést: az orvosok vajon tudják, mi zajlik a recepción? Gyakorlatilag ott döntenek arról, hogy mi a sürgős eset, és mi nem az. Mégis, mi alapján?! 

Név és cím a szerkesztőségben 
Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában