Nem méltó

2024.01.05. 19:30

Lomokkal tele a főtér - panaszolja olvasónk

Wald Kata

Forrás: MW

Fotó: Löffler Péter

Elmúlt a karácsony, elbúcsúztattuk az óesztendőt. A pécsi Széchenyi tér északi része szinte teljesen kiürült. Az ételt, italt kínáló optimista árusok egy része leköltözött a tér alsó felére. Szerencsére a betlehem még a helyén áll - legalábbis január 4-én még ez tapasztaltam. Így van az rendjén. Hadd maradjon vízkeresztig a pécsi családok, kisiskolások belvárosi találkozási pontja!

Nem bontották még le a Hunyadi-szobor szomszédságában felállított csillogó karácsonyi kaput sem, amely arra emlékeztet, hogy ott hetekig tartó vásár volt. Erre utal a kapu felső ívén látható óriásfülű fehér bevásárlószatyor „applikáció”. Inkább karácsonyi csillag illene e jelképes bejáratra! Sokan megjegyezték ezt az advent idején.

Aztán fentebb, a tér észak-keleti oldalán ott áll az egykor neves – 1988 őszén bezárt –  szálló és étterem, a Nádor épülete. Borzalom, amit a  főbejárat előtt – a pécsi felsőoktatási intézmény nevével jelzett ajtó alatt - látnak az arra sétáló pécsi polgárok és az ide látogató turisták. Csak olyan szavakkal tudnám felsorolni az ott felhalmozott lomtárgyakat, amelyek nem illenek szeretett Széchenyi terünk múltjához, méltóságához. 

V. J.

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában