Postabontás

2024.01.10. 12:30

Olvasóink szerint a járdákat jégpáncél takarja

A járdákon jégpáncél, a síkosságmentesítéssel jócskán akadnak problémák - osztották meg tapasztalataikat olvasóink.

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

- Tapasztalataim szerint sokkal több az olyan járdaszakasz Pécsett, ahol nem gondoskodtak a síkosságmentesítésről, mint az, ahol a jegesedést megszüntették. Ha jól tudom, minden tulajdonosnak kötelessége a háza előtti járda rendben tartása, a biztonságos közlekedés garantálása. A közterület-felügyelet remélem, járja az utcákat! Figyelmeztetnek? Büntetnek? Vagy semmi következménye nincs a mulasztásnak? - tette fel a kérdést olvasónk. 

Más a következőkről számolt be: Hétfőn, az időjárási viszonyokra tekintettel autó helyett busszal, illetve a megállóig gyalog indultam munkába. Reggel volt még, valahogy elcsúszkáltam a buszváróig, és gondoltam, sebaj, majd délutánra, mire hazafelé tartok, már mindenütt felszedik majd a jeget, a havat ellapátolják a házak előtt. Sajnos nem ez történt. Minden fagyott volt, jégpáncél borította a járdát, a helyzet rosszabb volt, mint reggel. Szerintem hólapát, jégcsákány van minden családi házban. Itt lenne az ideje, hogy használják! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában