Végtelen szomorúság

2024.02.17. 19:30

Állatorvos éjjel nincs, a kutya meghalt - osztotta meg szomorú történetét olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gorodenkoff

Végtelenül szomorú vagyok, mert a kedvenc kutyánk elhunyt. Még élhetne, ha lenne Pécsett éjszakai állatorvosi ügyelet. De sajnos nincs. A legközelebbi hely, ahol el tudták volna látni, Dunaföldvár. Régebben vittünk már oda lovat is éjjel, meg is gyógyították. Két évvel ezelőtt egy kutyussal is jártunk az ottani éjszakai ügyeleten, őt is meggyógyították. Most a kutya éjjel lett rosszul, felhívtuk a dunaföldvári rendelőt, elmondtuk a tüneteket, amelyek alapján bélcsavarodásra gyanakodott az állatorvos. Azonnal autóba ültünk, de sajnos a kutya félúton meghalt. Ha lenne Pécsett éjszakai állatorvosi ellátás, a kedvencünk még élne. Az orvos azt mondta, ha másfél órán belül eljut az állat az operációig, akkor megmenekül. Sajnos nem sikerült ennyi idő alatt otthonról a rendelőig jutni. Csak ismételni tudom: végtelenül szomorú vagyok. És nem értem, hogy egy Pécs nagyságú városban hogy fordulhat elő az, hogy nincs éjszaka senki, aki segítsen az azonnali ellátásra szoruló állatokon. Az állatkínzást a jogszabály súlyosan bünteti - nagyon helyesen. Amiből arra lehet következtetni, hogy fontos az állatok védelme. Akkor a megfelelő, életmentő egészségügyi ellátásuk folyamatos biztosítása hogyhogy nem az?! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában