Postabontás

2024.02.11. 19:30

Kabáttal is lehet segíteni a nélkülözőket – véli olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció.

Fotó: Kordin Viacheslav

A minap Pécsett a Tímár utcában láttam, hogy kabátok lógtak egy bejárati ajtónál fogasokon, illetve mellettük szépen, egymás mellé lábbelik voltak felsorakoztatva. Valami olyasmi felirattal, hogy ha fázol, vigyél, ha segítenél, hozz! Jóllehet a belvárosban érhető el ez a lehetőség, de nem egy annyira frekventált helyen - remélhetőleg az érintett rászorulókhoz is eljut az információ, hogy itt meleg ruházathoz juthatnak, illetve az adakozni vágyók is értesülnek erről a fantasztikus kezdeményezésről.

Ennek kapcsán jutott eszembe az is, hogy régebben a Munkácsy utca végén volt egy zöld láda, amibe élelmiszeradományokat lehetett betenni, amit aztán a nélkülözők kivettek, és magukkal vittek. Aztán a lehetőség – ha jól emlékszem azért, mert sokan nem rendeltetésének megfelelően használták a ládikát – megszűnt. Talán újjá lehetne éleszteni a segítségnek ezt a formáját. Ha ismét lenne, és több helyen a városban élelmiszergyűjtő doboz, akkor talán kevesebb lenne a guberáló, a rászorulóknak nem a szemeteskukákban kellene élelem után kutatniuk.  

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában