Postabontás

2024.02.17. 08:20

Meggyógyul a beteg, mire megvizsgálják – véli olvasónk

Wald Kata

Forrás: Shutterstock

Fotó: My Ocean Production

Fizetős betegnek jár csak a minőség? – tette fel a kérdést valaki a Postabontásban nemrég. Az olvasottakat szeretném saját példámmal kiegészíteni: MR-vizsgálatra van szükségem, a szakorvosi beutaló szerint. Hangsúlyozom: állami, OEP finanszírozott ellátás keretében kaptam a beutalót. Másnap fel is hívtam az orvos által megadott intézményt, ahol az első kérdés az volt, hogy költségtérítéses vizsgálatra jelentkezem -e, vagy sem. Mondtam, hogy nem, hiszen van orvosi beutalóm. Erre válasz: - Legkorábban tíz (!) hónap múlva tudnak fogadni. Mondtam, hogy az remek, mert addig vagy belehalok a fájdalomba, vagy jobb esetben magamtól meggyógyulok...Adta magát a kérdés: Mi a helyzet akkor, ha fizetek a vizsgálatért? Nos, ebben az esetben egy-két héten belül elvégzik. Igaz tehát a felvetés: fizetős betegnek jár csak a minőség. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában