Postabontás

2024.02.15. 19:50

Megint késnek a lakbérszámlák – jelezte olvasónk

Wald Kata

Fotó: krisanapong detraphiphat

Már február közepe van, de önkormányzati lakásban élőként sajnos még mindig nem kaptam meg a lakbérszámlát az Elszámolóháztól. Persze, előbb-utóbb meg fog jönni, csak az a baj, hogy a csekken január végi befizetési határidő szerepel majd. Havonta mintegy 30 ezer forintot fizetek a lakhatásért. És szeretném az összeget időben rendezni, sajnos azonban ez lehetetlen, az utóbbi időben ugyanis többször előfordult, hogy késve küldik a csekket, a számlát. A postástól megtudtam, hogy nem vagyok egyedül - mint mesélte, nála naponta többen is érdeklődnek, hogy mikor hozza végre az Elszámolóháztól a várva várt küldeményt. 

Rákérdeztem: az Elszámolóház azzal indokolta a késést, hogy nem kapják meg időben a számlák kiállításához szükséges adatokat. Így nem csoda, ha majd azt olvassuk az újságban, hogy milyen sokan fizetik késedelmesen az önkormányzati lakások után a bérleti díjat. Ami ránk nézve szégyen, pedig inkább az önkormányzatnak kellene szégyellnie magát. Hisz hiába akarunk mi időben fizetni, csekk híján ezt nem tudjuk megtenni. 

A postás amúgy azt javasolta, hogy minden alkalommal tegyem el a borítékot, amiben az Elszámolóháztól a számlát kapom, mert azon szerepel a feladás dátuma, így ha szükséges, be tudom bizonyítani, hogy mi a késedelem oka. Már arra is gondoltam, hogy felhívom a polgármestert, és megkérem, sétáljon már át a pénzügyesekhez, és kérdezze meg, miért nem biztosítják a feltételeit annak, hogy a lakbéreket időben be tudjuk fizetni. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában