Postabontás

2024.03.25. 08:20

A galamb sok, a parkolóhely kevés – véli olvasónk

Galambtanyává vált a régi vásárcsarnok, és a környezete - hiába a kerítés - továbbra is fertőzések gócpontja - olvashattuk a helyszínről a beszámolót.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Mindez rendkívül elkeserítő, hiszen egy évvel ezelőtt is közel hasonló képet festett a megüresedett épület, annyi különbséggel, hogy az előtte lévő járda nem volt elkerítve. Azaz egy év alatt semmit nem tett a város vezetése annak érdekében, hogy a belváros kellős közepén ne ez a látvány fogadja a pécsieket és a városba érkezőket. Hiszen aki busszal jön Pécsre, az autóbuszállomás épülete után ez a következő, amivel szembesül. És a mellette lévő új vásárcsarnokhoz is méltatlan ez a környezet. És itt át is térnék egy másik problémára. Szombaton rengetegen voltak vásárlók a csarnokban. Az árukínálat is rendkívül bőséges volt, tényleg olyan érzés volt, mintha itt lenne a város éléskamrája. Sokan érkeztek autóval - köztük én is. 

Parkolóhelyet viszont a közelben lehetetlen volt találni, az autók sorban követték egymást a régi vásárcsarnok előtti szűk úton, kerülgetve a járdán lévő kerítés miatt az útra szorított gyalogosokat. Végül az Árkádban tudtam csak letenni az autóm. Ahhoz, hogy mindent, amit terveztem, haza tudjak vinni, kétszer kellett fordulnom, mert ilyen távolságra a nehéz szatyrokat nem tudom elcipelni. Már a kezdetekkor látható volt, hogy a parkolóhelyek száma nem lesz elegendő. És a gyakorlat ezt igazolja is.  Kézenfekvő lenne a régi csarnok épületét parkolóházként használni. Mi az akadálya? 

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában