Postabontás

2024.03.07. 08:20

Olvasónk szerint a tilalom árthat a hóvirágnak

Teljesen egyetértek a DN sms rovatában "hóvirág" jeligével megjelent sms írójával, aki azt nehezményezi, hogy a hóvirág már egy jó ideje nem szedhető le az erdőben.

Wald Kata

Fotó: LL

Mint írja, szép gyerekkori emlékeket ébreszt benne ez a kis növény, mert a szüleivel a hóvirággyűjtés kora tavasszal elmaradhatatlan családi program volt. Hasonló élményekről tudok én is beszámolni: édesapámmal minden tavasz kezdetén átmentünk biciklivel a szomszéd faluba, hogy hóvirágot és ibolyát szedjünk. Mindig nagyon vártam ez a napot, élmény volt, és szívesen gondolok vissza ezekre a kis kirándulásokra.

 Én ahhoz a generációhoz tartozom, akik még meghallották az idősek intelmeit. 

A nagyszüleim mindig azt mondták, hogy ha egy hagymás növényt nem ritkítunk meg néha a kertben, akkor túlszaporodik, ami aztán a vesztét okozhatja. És a saját kertemben tapasztaltak azt mutatják, hogy igazuk volt. Nem vagyok tehát szakember, de a mindennapi tapasztalataim azt mutatják, hogy a hagymás virágokat néha bizony gyéríteni szükséges annak érdekében, hogy szaporodjanak. Félek, hogy a hóvirágnak se tesz jót hosszútávon, hogy a szedését megtiltották. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!