Postabontás

2024.03.05. 08:20

Olvasónk szerint az anyataxi lényege a biztonság

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: antoniodiaz

Uniós szabályozás készül arról, hogy a KRESZ-oktatás kötelező legyen az általános iskolákban. Nagyon remélem, hogy ezek a tervek valóra is válnak, és ha lehet, mihamarabb. Közhely, hogy a világ felgyorsult, de igaz. Ennek megfelelően a közlekedésben is nagyon sok minden változott az elmúlt évtizedekben, sokkal nagyobb a forgalom mindenütt. Gyakran hallani az észrevételt, hogy a mai gyerekek mennyire önállótlanok, hiszen hozzák-viszik őket autóval az iskolába, nem kell buszra szállniuk, gyalogolniuk, kényelmes életet biztosítanak számukra a szülők. Én pedig úgy gondolom, hogy az úgynevezett anyataxi nem a kényelemről, hanem sokkal inkább a biztonságról szól. És azt remélem, hogy ha a gyerekek már az általános iskolában elsajátítják a KRESZ-ismereteket, akkor sokkal nyugodtabb szívvel engedhetjük el őket önállóan közlekedve akár busszal, akár gyalog az iskolába, edzésre, különórára. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában